Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

domatesli palamut tarifi

domatesli palamut
Tavada Domatesli Palamut Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet İri Palamut (dilimlenmiş)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Adet Orta Boy Domates
3 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Kızartma Yağı
1 Çay Bardağı Su
Tuz

Ön Söz:
Yağ içinde veya fırında kızartılmış her çeşit balık, domates sosu ile tatlandırılabilir. Domates sosu yapımında başta karabiber olmak üzere, diğer baharat çeşitleri kullanılabilir. Sos yaparken sarımsak bütün veya doğranarak kullanılabilir. Ya da, bütün olarak (aroması için) yağ içinde kızartılır ve atılır.

Ön Hazırlık:
Palamut dilimleri yıkanacak, süzülecek. Ardından üzerine tuz serpilecek ve una bulanacak. Domatesler rendelenecek. Sarımsak kabuklu olarak bıçakla hafifce ezilecek ve kabuğu soyulacak.

Domates Sosunun Hazırlanması:
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine 2 diş sarımsak konulacak ve pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edilecek ve karıştırılacak. Sos kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Malzemeler sulu elma püresi görünümünü alıncaya kadar pişirilecek. En son, tuz ilave edilecek.

Palamutdomatesli palamut 2

Palamut dilimlenmişdomatesli palamut dilimi

domatesli palamut servise hazırdomatesli palamut 1

Maharetini Göster:
Kızartma tavasına kızartma yağı konulacak ve normal ısı ayarında ısıtılacak. Yağ kızgın duruma geldiğinde, una bulanmış balık dilimleri alt üst edilerek kızartılacak. Kızarmış balık dilimleri domates sosu içerisine konulacak ve 3 dakika pişirildikten sonra servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com