Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

döküm ızgara tavası nasıl kullanılır

ızgara tavası
Döküm Izgara Tavası Nasıl Kullanılır: Mutfaklarımızda beyaz et ürünleri, kırmızı et ürünleri, deniz ürünleri, sucuk, sosis, sakatat ve bir çok sebzeleri ızgara yaparak sofralarımıza taşırız. Tükettiğimiz bu besinleri, ızgara yapan çeşitli aletlerle pişiririz. Kullandığımız bu aletlerin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Gerek kullanım kolaylığı yönünden, gerekse harcanan enerji sarfiyatı bakımından farklılık göstermeleri gayet doğaldır.

Piyasada onlarca çeşitte üretilmiş ve satışa sunulmuş aletler içerisinden en az bir tanesini mutfaklarımızda kullanmaktayız. Aletin kullanımı ise; ocağın büyük gözü üzerine konur ve orta ısının bir tık üzerinde ısınması beklenir. Isınan ızgara üzerine istenilen yiyecekler dizilir ve kızartılır.

Resimde görünen 28x28x4 cm. boyutlarında kare ızgara tavası, ocak üzeri kullanılan ızgara tavalarının en iyileri arasında olduğunu söyleyebilirim. Bu konulara aşırı ilgim nedeniyle dememediğim ızgara aleti kalmadı desem, yerinde olur. Bu aletin diğer bir ismi de, Grill Tava’dır. Malzemesi dökme demirdir, başka bir deyişle dökümdür. Tamamen emaye kaplıdır, ızgara yaparken yağlanmasına gerek yoktur. Ağırlığı ise, 3680 gr. gelmektedir. Tavanın iç yüzeyleri kalın omurgalarla desteklenmiş, tabanı oldukça kalındır.

Bu sayede ızgara yapılan yiyecekler üzerinde nefis ızgara çizgilerini belirgin bir şekilde görmek mükündür. Emaye kaplanmış olduğundan yiyecekler kolayca yanmaz ve tavaya yapışmaz. İndüksiyon ocakları dahil olmak üzere her tür ocak üzerinde ve fırında kullanılabilen bu aletin yıkanması da oldukça kolaydır. Kullanmakta olduğum bu aletin benzerlerini, ihtiyacınız olduğu takdirde mutfak malzemeleri satan mağzalardan tedarik edebilirsiniz. Kuvvetle tavsiye ederim.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com