Kategoriler
Çorba Tarifleri Sakatat Yemekleri

dana paça çorbası

dana paça çorbası
Dana Paça Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Dana Paçası
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1/2 Limon
8 Su Bardağı Soğuk Su (1.6 litre)

Çorba Malzemesi:
6 Su Bardağı Paça Haşlama Suyu
1 Kase Haşlanmış Dana Paçası Eti
Tuz

Sos Malzemesi:
3 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Dana paça çorbası dana ayağı ile yapılır. Dana ayağı, sakatatçıda temizlenmiş olarak satılır. Bir tane dana ayağı ile bir tencere dana paça çorbası yapılır. Dana paça çorbası, tarifimdeki gibi sade ya da terbiyeli yapılır. Terbiyesinde un, yumurta sarısı ve yoğurt kullanılır. Bu malzemeler kullanılarak arzu edilen 3 çeşit ayrı ayrı sos hazırlanır. Dana paçası ön haşlaması yapıldıktan sonra, düdüklü tencerede 90 dakikada haşlanır.

Dana paça çorbası yaparken su miktarının yeterli gelmediği durumlarda, sonradan tencereye kaynar su ilave edebilirsiniz. Dana paçası fazlasıyle yağlıdır. Çorba yapımında haşlama suyundan fazla yağların alınması gerekir.

Ön Hazırlık:
Dana paçası (tüyleri için) ocak alevine tutulacak, temizlenecek, yıkanacak ve eklem yerlerinden parçalara bölünecek. Soğan soyulacak ve bütün bırakılacak. Sarımsak ve yarım limon kabuğu ile bütün bırakılacak.

Dana Paçasının Ön Haşlanması:
Dana paçası yıkanacak ve eklem yerlerinden parçalara ayrılacak. Parçaların üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak, yüksek ateşte bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Ardından haşlama suyu atılacak, parçalar yıkanacak ve süzülecek.

Dana Paçasının Haşlanması:
Düdüklü tencereye ön haşlaması yapılmış dana paçası parçaları, 8 su bardağı soğuk su, soyulmuş 1 baş soğan, kabuklu 3 diş sarımsak, kabuğu ile yarım kesilmiş limon, 1 yemek kaşığı tuz konulacak ve orta ateşte 1.5 saat haşlanacak. Süre bitiminde soğan, sarımsak, limon parçası çıkarılacak ve atılacak. Paça süzülecek ve soğuduktan sonra eti kemiğinden ayrılacak.

Sos Malzemesinin Hazırlanması:
Kase içine 3 diş ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak.

bölünmüş dana paçası
dana paçası

düdüklü tencerede dana paçası haşlanmış
düdüklüde dana paçası haşlama

Maharetini Göster:
Tencereye 6 su bardağı dana paçası haşlama suyu, 1 kase doğranmış dana paçası eti konulacak ve yüksek ateşte bir taşım kaynatılacak. Ardından ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Çorbanın servisi sırasında hazırlanan sos, istenilen miktarda çorbaya ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com