Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

madımak yemeği

madımak yemeği 1
Tencerede Pastırmalı Taze Madımak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Madımak
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı Bulgur
100 gr. Pastırma
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3.5 Su Bardağı Su (700 ml.)

Ön Söz:
Madımak ilk baharda kırlarda serbest halde yetişen bir bitki çeşitidir. Son zamanlarda madımak, bağ ve bahçelerde olduğu gibi endüstriyel olarakta yetiştirilip satılmaktadır. Madımak bitkisi aynen ıspanak gibi pişirilir. Her yörenin kendine özgü madımak pişirme yöntemi vardır. Sonuçta yapılan yemek aynı tat ve lezzetedir. Madımak yemeği bulgurlu, pirinçli, sade, etli, sucuklu, pastırmalı yapılır. Yapılan yemek sade ve sarımsaklı yoğurtlu tüketilir.

Ön Hazırlık:
Madımak ayıklanacak ve berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak. Süzülen madımak çok ince doğranacak veya mutfak robotuyla ince kıyılacak. Pastırma kuşbaşı doğranacak.

madımak yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye 3.5 su bardağı su konulacak ve normal ısı ayarında kaynatılacak. Üzerine kıyılmış madımak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı dolusu bulgur konulacak ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tava içine 1 yemek kaşığı tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine doğranmış pastırma ilave edilecek ve hafif kavrulacak. Ardından tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com