Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

dana etli kağıt kebabı

dana etli kağıt kebabı
Dana Etli Kağıt Kebabı Tarifi, Evde nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Dana Eti Kuşbaşı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet İri Domates
1 Adet İri Havuç (100 gr.)
1 Adet İri Patates (100 gr.)
1 Su Bardağı Taze Bezelye (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
Yağlı Pişirme Kağıdı (4 Adet 37×30 cm.)

Ön Söz:
Dana etinden kağıt kebabı yapımında et önceden pişirilir. Patates küp şeklinde doğranır ve kızartılır. İç bezelye ve küp doğranmış havuç haşlanır. Bütün malzemeler bir araya getirildikten sonra, kağıt içine konularak fırında pişirilir. Kağıt kebabı yapımında dikkat edilecek ayrıntı ise, malzemelerin belirli bir su oranında kağıt içine konulmasıdır. Değilse, kağıt kebabı kuru kalır. Bu yüzden, en son malzemeler bir araya getirildiğinde (1 su bardağı ölçüsünde su) hazırlanan malzeme içinde bulunmalıdır.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates soyulacak, kuşbaşı doğranacak. Patates soyulacak, küp doğranacak ve kızgın yağ içinde kızartılacak. 4 adet zarf şeklinde fırın kağıdından kağıt kebabı kağıdı buradan tarifine uygun katlanacak.

Dana Etinin Pişirilmesi:
Tencere’ye kuşbaşı et ve 2 su bardağı kaynar su konulacak. Normal ısıda tencere kaynamaya başladığında üzerinde köpükler alınacak ve kapak kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve et lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirilecek. Bu süre etin durumuna göre 60 ila 90 dakika arasında olabilir.

Bezelye ve Havuc’un Haşlanması:
Tencereye bezelye ve 2 bardak su konulacak. Su kaynamaya başladığında tencere kapağı kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saata bakılacak. 15 dakika bitiminde doğranmış havuç ilave edilecek ve 5 dakika haşlanacak. Ardından malzemeler süzgeçten geçirilecek. Toplam 20 dakikada bezelye ve havuç haşlanmış olacak.

Malzemeler Hazırlanmışkağıt kebabı içi

Kağıda Konmuş Tepsiye Dizilmişfırında kağıt kebabı

Kağıt Kebabı Servise Hazırfırında kağıt kebabı 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, domates ilave edilecek orta ısıda kavrulacak. Ardından patates, bezelye, havuç, et, karabiber, kekik 1 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Malzemeler bir tık kaynatıldıktan sonra ocaktan alınacak ve dörde bölünecek. Ardından katlanmış pişirme kağıtları tek tek tezgah üzerine yayılacak, içlerine sulu olarak iç malzeme konulacak ve kağıt kapatılacak. Katlanan kağıtların büküm yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine konulacak. Tepsi önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 15 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com