Kategoriler
Dolma Tarifleri

kıymalı bahçe biberi dolması

bahçe biberi dolması
Dana Kaburga Etinden Çekilmiş Kıymalı Bahçe Biberi Dolması Tarifi
Malzemeleri:
1 Kg. Dolmalık Bahçe Biberi
250 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (200 gr.)
3 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Pirinç (200 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (iç için)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (dolmanın suyu için)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tepeli Tuz (içi için)
2 Su Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Maydanoz

Ön Hazırlık:
Biber yıkanacak ve içi boşaltılacak. Domates orta irilikte küp doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Dolma Harcının Yapımı:
Uygun bir kap içine kıyma, kuru soğan, domates, salça, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı karabiber ve pul biber, bir tutam maydanoz konulacak ve yoğurulacak. En son pirinç ilave edilecek ve karıştırılacak.

biber dolması

Maharetini Göster:
Dolma biber içleri ağızlarında bir miktar boşluk bırakılarak doldurulacak ve birer dilim domates parçası ile kapatılacak. Ardından tencereye dizilecek. 1 tatlı kaşığı domates salçası, az tuz ve 2 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak, tencereye ilave edilecek. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, dolmaların üzerinde gezdirilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam, 50 dakika bitiminde bahçe biberi dolması servise hazır. Sonrası malum.

Son Söz:
Dolma biberler aynı irilikte olmadığı için, bazen iç harç yetişmeyebilir. Böylesi durumlarda 1-2 biber boşta kalırsa; diğer doldurulmuş biberler içinden (iç harç) çay kaşığı ile alınarak biberler doldurulur. İç artarsa, domates veya patlıcan gibi sebzeler doldurularak tencereye dizilir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com