Kategoriler
Mantarlı Yemek Tarifi Meze Tarifleri Sebze Yemekleri

dağ mantarı sote

dağ mantarı sote
Sebzeli Dağ Mantarı Sote Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Dağ Mantarı
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Çarli Biber
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Alta ki resimde Dağ Mantarı görmektesiniz. Çiğ halde tadına bakmak isterseniz, dilinizi buracaktır ve hatta yakacaktır. Ağız tadınızın eski haline dönmesi için su içseniz bile, fayda etmiyecektir. Belki tatlı bir şeyler atıştırarak birazcık rahatlık sağlayabilirsiniz. Çünkü dağ mantarı çiğ halde acı tada sahip. Bu nedenle, mantar yemeğime baharat katmadım, dağ mantarı kendinden baharatlı. Mantarın acılığını gidermek için tuzlu su içinde bekletilmesi gerekiyor. Dağ mantarının kendine özel bir lezzeti var, sevenleri çok. Alışık olamayanların dağ mantarına ilgisinin olacağını pek sanmıyorum, elbette bu kendi görüşüm.

Yine de tarifim, dağ mantarı yemeği ile ilgilenenlere yol gösterecektir.

Ön Hazırlık:
Mantarların sap kısımları kesilecek ve yıkanacak. Yıkanmış mantarlar iri kuşbaşı doğranacak ve bir kap içine alınacak. 2 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş tuzlu su içerisinde 30 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde süzgeç içerisine alınacak ve su altına tutulacak. Mantarların suyu sıkılarak bir kap içerisine alınacak. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Biber ve soğan yemeklik, sarımsak iri doğranacak.

ak dağ mantarı

Maharetini Göster:
Tencere’ye tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, çarli biber, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından dağ mantarı, 1 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilece ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com