Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

çinekop tava

çinekop tava
Çinekop Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Çinekop
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
Tuz

Ön Söz:
Çinekop, 15 Eylül ve 15 Ocak tarihleri arasında çok lezzetli olur. Çinekop’un tavası, ızgarası, buğulaması ve haşlaması yapılır. Çinekop tava yaparken (ayrı olarak) un veya mısır unu kullanılabilir, ya da birlikte kullanılabilir.

Ön Hazırlık:
Çinekop tek olarak, sol avuç içerisine (baş kısmı yukarı bakacak şekilde) alınacak. Sağ elin baş ve işaret parmağı, balığın yanakları altındaki solungaçları kavrayacak, göğüsün yumşak yeri ile birlikte kuyruk tarfına çekilecek. Karın bölgesinde kalan kalıntılar, işaret parmağı ile temizlenecek. Çinekoplar tek tek bol su altında berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzgece alınacak. Suyu süzülmüş olan balıkların üzerine (yeterli miktarda) tuz serpilecek. Uygun bir kap içerisine un konulacak

Çinekopçinekop

Çinekop Temizlenmişçinekop tava 1

Çinekop Un’a Bulanmışçinekop kızartması

Çinekop Tava Servise Hazırçinekop tava 2

Maharetini göster:
Kızartma tavasına 1 çay bardağı kızartma yağı konulacak ve ısıtılacak. Ocak ısısı normal olacak. Tava içerisindeki yağ kızgın duruma geldiğinde, çinekoplar una bulanarak tava içerisine dizilecek. Tercihinize göre (çıtır veya az pişmiş olarak) balıklar alt üst edilerek kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com