Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

uskumru pilaki

uskumru pilaki
Uskumru Pilaki Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Uskumru
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
3 Diş Sarımsak
1 Adet Defne Yaprağı
6 Tane Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Dilim Halka Kesilmiş Limon
1 Su Bardağı Su
Maydanoz

Ön Hazırlık:
Balıklar temizlenecek, parçalanacak, yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak, yarım ay doğranacak. Domates soyulacak, küp doğranacak. Sarımsak soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak. Maydanoz kıyılacak.

Uskumru nasıl temizlenir:
Uskumru pilakide bütün ya da parça olarak kullanılabilir. Parça kullanılacaksa; uskumru bıçakla solungaçların altından ve enseden başlamak üzere, gövdeye doğru ‘V’ şeklinde başı kesilir ve çıkartılır. Yüzgeçleri kesilir. Karın bölgesi, iç organlarını çıkarmak için yarılır ve iç organları alınır. Kuyruk kesilir ve atılır. Balık, baş kısmı sola ve sırt kısmı bize doğru yatay olarak yatırılır. Bıçak yardımıyle balığın kuyruk kısmından başlayıp, kılçık paralelinde başa doğru balık ikiye ayrılır. Ve son olarak balık, orta yerinden ikiye bölünür. Sonuç olarak bir uskumru dört parçaya bölünmüş olur.

Pilaki Harcının Hazırlanması:
Karıştırma kabı içerisine doğranmış soğan, domates, maydanoz, bütün sarımsak, tane karabiber, tuz katılacak ve karıştırılacak.

uskumru pilaki malzemesi hazırlanmışuskumru pilaki1

uskumru pilaki pişmiş servise hazıruskumru pilaki2

Maharetini Göster:
Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve yayılacak. Üzerine defne yaprağı ve pilaki harcının yarısı ilave edilecek ve yayılacak. Ardından balıklar uygun bir şekilde yatay olarak dizilecek. Üzerine kalan harç yayılacak, 1 su bardağı su ilave edilecek ve limon dilimleri uygun bir şekilde dizilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, malzemeler kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak, bir yere not edilecek. Tam, 40 dakika bitiminde uskumru pilakiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com