Kategoriler
Mantarlı Yemek Tarifi Tavuk Yemekleri

çiğden mantarlı tavuk incik yemeği

cigden tavuk incik
Çiğden Mantarlı Tavuk İncik Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
4 Adet Tavuk İncik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Çarliston Biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
250 gr. Kültür Mantarı
200 gr. Rendelenmiş Domates
1 Adet Patates
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Çiğden sebzeli tavuk incik yemeğini ocak üzerinde tencerede yaptım. Yemek yapımında rendelenmiş domatesi derin dondurucudan, kültür mantarını ise kendi yaptığımız konserve mantardan kullandım. Tavuk incik yemeğini verdiğim malzeme çeşitine ve miktarına bağlı kalmaksızın dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Önemli olan; kullanılan malzemelere göre yemeğin suyunu ayarlamak ve pişirme süresine uymaktır. Gerisi ayrıntı, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
İncik (baget) yıkanacak ve süzülecek. Mantar iriliğine göre dilimlenecek veya bütün bırakılacak. Soğan elma dilimi doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Patates soyulacak orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Domates rendelenecek. Çarliston biber ve havuç halka doğranacak. Bir kasede, 1 su bardağı dolusu kaynar su ile 1 tatlı kaşığı domates salçası karıştırılacak.

Sebzelerin (harmanlanması) karıştırılması:
Doğranmış bütün sebzeler, baharatlar ve tuz bir kap içinde karıştırılacak.

cigden tavuk incik 2

Maharetini Göster:
Tencereye incikler dizilecek ve üzerine harmanlanmış malzemeler yayılacak. Ardından hazırlanan salçalı 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir defa fokur fokur kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com