Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

siyah mercimek çorbası tarifi

siyah mercimek corbasi
Siyah Mercimek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Siyah Mercimek
1 Adet Kuru Soğan
30 gr. Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Buğday Unu
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tepeleme Kuru nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)

Ön Söz:
Siyah mercimek çorbası tarifim dört kişiliktir. Siyah mercimeği akşamdan ıslattım, çorbasını yaptım. Bakliyat çeşitleri ıslatıldıktan sonra, bire bir buçuk oranında şişer. Bir su bardağı kuru siyah mercimeği ıslattıktan sonra ölçtüm, yaklaşık 2.5 su bardağı mercimek çıktı. Bilirsiniz, bakliyat ürünlerinin yemeği piştikten sonra bekletilirse (helmelenerek) kıvamı artar. Siyah mercimekte öyle. Tarife uygun olarak çorbayı yapar, sofraya koyarsanız tam kıvamında çorbayı içmiş olursunuz. Çorbayı tencerede uzun süre bekletirseniz kıvamı artar. Fazla kıvamlı çorbayı inceltmek için, kaynamış su kullanmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir kap içine 1 su bardağı siyah mercimek, üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak ve bir gece boyu ıslatılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

siyah mercimek corbasi 2

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, kuru nane, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından ıslatılmış siyah mercimek, 4 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde, siyah mercimek çorbası hazır. 1 tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com