Kategoriler
Bakliyat Yemekleri

buzluktan iç fasulye yemeği

iç fasulye yemeği
Dondurulmuş, Buzluktan İç Fasulye Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
1/2 Kg. Donmuş Taze İç Şeker Fasulyesi
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Geçen yıl pazardan kabuklu beyaz taze fasulye aldım. İçini çıkardım ve hiçbir işlem yapmadan dondurucuya koydum. Şimdi ise, fasulyeyi buzluktan (dondurucudan) çıkardım ve yemeğini yaptım. Bilenler bilir, bu iç fasulye yemeği çok lezzetlidir. Bir kez tadarsanız; iç fasulye, mutlaka dondurucuya kaldıracaklarınız arasında olur. Donmuş iç fasulyenin yapımı tazesine benzer. Tazesinin yarım kilosunu 3 su bardağı su ile pişirirken, buzluktan çıkanına yarım bardak fazladan su koydum. Afiyet olsun.

Bu yemek tencerede ve kısık (en düşük ısı) ateşte 45 dakikada pişer.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

İç Fasulyenin Haşlanması:
Tencereye donmuş iç fasulye ve 4 su bardağı soğuk su konulacak. Normal ısı ayarında tencere kaynamaya başlayınca, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı ayarı konumuna getirilecek ve fasulye 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde soğuk sudan geçirilecek ve süzülecek.

taze şeker fasulyesi
iç fasulye

iç şeker fasulyesi pişmiş servise hazır
şeker fasulyesi

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından haşlanmış iç fasulye, 3.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Yemeğin tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com