Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

yumuşak bulgur pilavı

yumuşak bulgur pilavı
Yumuşak Bulgur Pilavı tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Reis İri Bulgur (140 gr.)
30 gr. Tereyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (60 gr.)
1 Adet Sivri Biber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su baradağı Kaynar Su (400 ml.)

Ön Söz:
Pilavı hazır paket bulgurdan yaptım. Sonuçtan memnun kaldığım için, tarifimi paylaşıyorum. Bulgur pilavı yapımında zorda kalmadıkça, hazır bulgur kullanmam. Mutfağımızda değişik yörelerin (yerli üretim) blugurlarını stoklar ve kullanırız. Bu tarifte, Reis firmasına ait, iri bulgur kullandım. Bulgur ambalajı üzerinde, bulgurun durum buğdayından üretildiği yazıyordu. Merak ettim ve pilavını yaptım. Sözünü ettiğim gibi; sonuçtan oldukça memnun oldum, tavsiye ederim.

Verdiğim malzemelerin katlarını alarak, ihtiyacınız ölçüsünde pilav yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Soğan ve sivri biber yemeklik doğranacak. Domates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

iri bulgur

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine sıra ile soğan, sivri biber, salça, domates, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tecere bir kez fokur fokur kaynatılacak, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencere 20 dakika dinlendirildikten sonra, bulgur pilavı servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com