Kategoriler
Sebze Yemekleri

beyaz lahana yemeği bulgurlu

beyaz lahana yemeği

Tencerede Beyaz Lahana Yemeği Bulgurlu Tarifi
Malzemeleri:
1 Kg. Beyaz Lahana
10 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Dolu Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı İri Bulgur (40 gr.)
1 Çay Kaşığı Tepeleme Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
3 Su Bardağı Kaynar Su
2 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık :
Lahana orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Bulgurlu beyaz lahana (kapuska) yemeğim on numara, beş yıldız. Beyaz lahana kavurması yemeğimden ilham aldım, kapuska yemeğimi bir seviye yukarılara taşıdım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

bulgurlu lahana

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, bulgur ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından doğranmış lahana, baharatlar, şeker ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. Malzemeler ara sıra karıştırılarak 10 dakika süre ile kendi suyu ile kavrulacak. Süre bitiminde 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde bulgurlu beyaz lahana yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com