Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

beyaz kadayıf tarifi

beyaz kadayıf
Cevizli Beyaz Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Kadayıf
75 gr. Tereyağı
100 gr. Ceviz İçi
2 Su Bardağı Toz Şeker
1.5 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
26 cm. Çap’ında Tepsi

Ön Söz:
Beyaz kadayıf tatlısı yapımı, kızarmış tel kadayıf tatlısından farklı değildir. Beyaz kadayıf tatlısı yapıldığında, kızarmış kadayıfın çıtırlığını aynen korur. Yapılan kadayıf tatlısının hamur olup olmaması konusu, kızartılmasıyle fazlaca ilgili değildir. Bu tarifi uygularken; önce kadayıfınızı fırında pişirin, alın ve bir yerde soğumasını bekleyin. Ardından şerbetinizi yapın ve tatlının üzerine sıcak olarak dökün. Şeker ve su miktarı 200 ml. lik su bardağı ile ölçülmüştür.

Ön Hazırlık:
Ceviz içi iri kıyılacak. Buruşuk kadayıf telleri elle açılacak. Ardından, kesme tahtası üzerinde 2 cm. uzunluğunda kesilecek. Tepsi tabanı yağlanacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencere içerisine, 2 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı soğuk su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilecek. Ocak ısısı en düşük ısı konumunda 20 dakika süre ile kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

beyaz kadayıf 1

Maharetini Göster:
Tava içerisine tereyağ konulacak ve eritilecek. Kadayıf bir kap içerisine alınacak ve üzerine tereyağı gezdirilecek. Ardından elle ovularak, güzelce karıştırılacak. Kadayıfın yarısı tepsinin tabanına bastırılarak yayılacak. Üzerine ceviz içi serpilecek. Kadayıfın diğer yarısı, ikinci kat olarak bastırılarak yayılacak. Tepsi önceden, 170°C ısıtılmış fırının (turbo fırın, alttan ikinci) rafına sürülecek. 20 dakika süre ile pişirilecek. Tepsi fırından alınacak ve soğutulacak. Üzerine sıcak şerbet dökülecek ve soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com