Kategoriler
Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri

beyaz etli kuru bamya

beyaz etli kuru bamya 1
Beyaz Etli Kuru Bamya Yemeği, Nasıl Yapılır? Tavuk etiyle yapılır ve kırmızı etle yapılan kuru bamya yemeğinden daha lezzetli olur.
Malzemeleri:
60 gr. Kuru Çiçek Bamya
1 Adet Tavuk Budu
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Kırmızı Kapya Biber (50 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su (600 ml.)

Kuru Bamya Haşlama Malzemesi:
4 Su Bardağı Su (800 ml.)
1 Yemek Kaşığı Sirke

Ön Söz:
Evimizde, genellikle kuru bamya yemeği etsiz yapılır. Etli yaptığımızda dana eti kullanırız. Bu yıl, kuru bamyayı tavuk etiyle yapmayı denedik ve sonuçtan memnun kaldık. Tavuk etiyle yapılan kuru bamya yemeği, diğer etlerle yapılan yemeklerden daha lezzetli oluyor. Tavuk etini yemek yaparken kavurmuyor ve derisini de kullanmıyoruz. Bu yöntem bir deneyim işi. Bu yemekte tavuk budunun derisini soyduk, etini kemiğinden ayırdık ve eti kuşbaşı doğradık. Ayırdığımız kemiği çöpe atmadık. Kemiğe bıçağın sırtını vurarak ikiye böldük ve böldüğümüz kemik parçalarını tencerenin içine koyduk. Tabi ki, yemek piştikten sonra kemik parçalarını tencereden çıkardık. Kuru bamyayı yemek yapımında 50-60 gr. arası kullanıyoruz. Bu miktardan 3 porsiyon yemek çıkıyor. Siz dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık :
Soğan, sarımsak, kapya biber yemeklik doğranacak. Tavuk budunun derisi alınacak ve eti kemiğinden ayrılacak. Ayrılan tavuk eti orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek. Tencereye 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke ve kuru bamya konulacak ve düşük ısıda tencere kapalı, 15 dakika haşlanacak. Haşlanan bamya süzülecek ve soğumaya bırakılacak. Soğuyan bamya iplerinden ayrılacak ve haşlama suyu kullanılmayacak.

beyaz etli kuru bamya 2

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya biber, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden doğranmış tavuk eti, haşlanmış bamya, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde kuru bamya yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com