Kategoriler
Pastane Tarifleri

içli kek tarifi nasıl yapılır

içli kek
Tereyağlı İçli Kek Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Un (110 gr.)
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Çay Bardağı Süt (100 ml.)
1 Çay Kaşığı Silme Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
Teflon Tencere (çap: 20 cm.)
Yağlı Kağıt

Kek İç Malzemesi:
1 Çay Bardağı Un (50 gr)
20 gr. Tereyağı
1 Çay Kaşığı Silme Tuz

Ön Söz:
İçli kek teflon tencerede ve kısık ateşte pişirildi. Kekin içi, tereyağı ile kavrulmuş buğday unu ile hazırlandı. İçli kek bilinen içli ketelere benzesede, tat ve lezzet açısından içli kete ile mukayese edilemez. İçli kekin yapımı ve pişirilmeside çok kolay. Tek zorluğu ise, sabır. Sabrınızı kontrol ederseniz, 90 dakika bitiminde içli kekin lezzetini fark edersiniz. Bu kekin tabanı (damak zevkinize göre) 35 ila 45 dakika arasında pişer. Üstü döndürüldükten sonra da aynı sürede pişer. Yani, kekin tabanını kaç dakikada pişirmişseniz, üzerinide aynı sürede pişirmeniz gerekir. İçli kek, kahvaltı sofrasında on numara beş yıldızı oynar. Afiyet olsun.

Tencere tabanına 10-12 cm. çapında kesilmiş yağlı kağıt koyarsanız, keki ocağın ısısından korumuş olursunuz. Aynı zamanda, keki döndürdüğünüzde de yağlı kağıtı tencere tabanına koymalısınız. Kapakta biriken kekin terini silmeniz gerekmez.

Ön Hazırlık:
Bir kap içinde elenmiş un, kabartma tozu karıştırılacak. Tencere tabanına yağlı kağıt kesilecek ve tencere iç yüzeyi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak. Kesilen yağlı kağıt tencere tabanına yayılacak.

içli kek’in üstü
tereyağlı içli kek

içli kek’in tabanı
unlu içli kek

Maharetini Göster:
Kase içine yumurta, zeytinyağı, süt, tuz konulacak ve mikser veya çırpma teli ile çırpılacak. Üzerine un karışımı ilave edilecek ve çırpılacak. Hazırlanan kek hamurunun yarısı, yağlı kağıt yayılmış tencereye dökülecek. Üzerine kavrulmuş un serpiştirilecek. Peşinden kalan kek hamuru ilave edilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve ocak en düşük ısı ayarına ayarlanacak. Tam 45 dakika bitiminde kekin diğer yüzü döndürülecek. Döndürülün yüzü 45 dakika pişirilecek. Süre bitiminde kek çıkarılacak ve ızgara üzerinde soğutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com