Kategoriler
Köfte Tarifleri Patatesli Yemek Tarifleri

sebzeli sulu köfte

sebzeli sulu kofte 1
Sebzeli sulu köfte tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Kase Rendelenmiş Domates
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Kase Taze İç Bezelye
1 Kase Küp Doğranmış Patates
1 Kase Küp Doğranmış Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz
3 Su bardağı Kaynar Su

Köfte Malzemesi:
300 gr. Dana Kıyması
1 Adet Küçük Boy Soğan
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Soğanın orta boy olanı yemeklik doğranacak. Küçük boy soğan köfte harcına rendelenecek. Domates rendelenecek. Patates ve havuç bezelye iriliğinde küp doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Bezelye kaynayan su içinde, kısık ateşte 20 dakika haşlanacak ve süzülecek. Pirinç kaynayan bir su bardağı su içinde, kısık ateşte 10 dakika haşlanacak ve süzülecek. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Yemekte konserve bezelye kullanmak isterseniz, bezelyeyi yemeğin son 5 dakikasında tencereye ekleyebilirsiniz. Bu yemeğin pişme süresi sebze ve köftelerin iriliğine göre 30 ila 45 dakika arasında değişebilir. Yemekte (haşlayarak) dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz.

Köftenin Hazırlanması:
Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, yarı haşlanmış ve süzülmüş pirinç, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon, tuz konulacak ve yoğurulacak. Ardından köfteden parçalar koparılacak ve misket iriliğinde köfte yapılacak. Yapılan köfteler yağlı kağıt üzerine konulacak.

Malzemeler hazırlanmış

sebzeli sulu kofte 2

Misket köfteler yağlı kağıt üzerine yayılmış

sebzeli sulu kofte 3

Yemek pişmiş servise hazır

sebzeli sulu kofte 4

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, domates salçası, rendelenmiş domates, patates, haşlanmış iç bezelye ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 3 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra köfteler ilave edilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde sebzeli sulu köfte yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com