şehriyeli yeşil mercimek çorbası

10 Ekim 2009

Sehriyeli_yesil_mercimek_corbasi

Malzemeler:
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Türk Kahve Fincanı Arpa Şehriye
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Domates salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası ‘tatlı Salça’
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Su Bardağı Soğuk Su
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanacak, süzülecek ve çıkan kara su kullanılmayacak. Soğan yemeklik doğranacak. 5 su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak. Ardından arpa şehriye ilave edilecek ve hafif renk değiştirinceye kadar kavrulacak. Üzerine un ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılarak, domates  ve biber salçası katılacak, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine nane ilave edilecek hafif kavrulacak. Ardından 1 su bardağı soğuk su ilave edilecek, malzemeler karıştırılacak.
Üzerine 5 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, mercimek katılacak, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynayıncaya kadar malzemeler dipten karıştırılacak. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika süre bitiminde çorbanız hazır. 1 tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.

Not:
Biber salçası kullanmak istemezseniz, salça olarak 1 yemek kaşığı domates salçası kullanabilirsiniz. Tadlandırıcı olarak 1 tablet et bulyon ve nohut büyüklüğünde limon tuzu çorba’ya su ilavesinde kullanabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com

 


4 Comments


  1. Geride kalan yılın güzel anılar bırakmasını yeni senenin de umut ve başarı getirmesini dilerim arkadaşım. mutlu yıllar..

  2. Dileklerinize binlerce teşekkürler..

  3. Canım,
    yeni yılın kutlu olsun. Sağlık, mutluluk ve neşe getirsin.
    Sevgiyle kal.

  4. Teşekkürler, eksik olmayınız..

Yorum yazmak istermisiniz?

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.