Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Tavuk Yemekleri

tavuk ızgara nasıl yapılır

tavuk ızgara nasıl yapılır
Mangalda Soslu Tavuk Izgara Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Derisiz Tavuk Göğsü
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Süt
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tavuk etinin parçalara ayrılmış bölümleri marine edilerek veya doğrudan ızgara yapılabilir. Tavuk ızgara mangalda, elektrikli ızgarada ve ocak üzerinde çalışan ızgara tavaları kullanılarak yapılır. Tavuk göğsü ızgara yapılacaksa, yağ oranının düşük olması nedeniyle mutlaka marine edilmelidir. Tavuk göğsü, damak zevkinize bağlı olarak çeşitli sos malzemeleri kullanılarak marine edilebilir. Önerim; devamlı kullandığım bu tarifimdeki tavuk marine sosu, bu konuda oldukça başarılı, deneyin derim.

Ön Hazırlık:
Tavuk göğsü  1.5-2 cm. kalınlıkta ve arzu edilen irilikte doğranacak. Doğranmış parçalar çatalla bir kaç yerinden delinecek, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilecek ve karıştırılacak. Soğan ve sarımsağın buradaki tarife uygun olarak suyu çıkarılacak

tavuk göğsü terbiye edilmiştavuk ızgara nasıl yapılır 2

Tavuk Göğsü Marinesi:
Kapaklı bir kap içine domates salçası, biber salçası, soğan ve sarımsak suyu, zeytinyağı, süt, karabiber, toz kırmızı biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine (ızgaralık doğranmış, delinmiş ve tuzlanmış) tavuk göğsü ilave edilecek ve sosa bulanacak. Ardından sos kabının kapağı kapatılacak ve en az 2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırılacak.

Maharetini göster:
Izgara kızgın hale getirilecek ve yağlanacak. Ardından terbiye edilmiş tavuk göğsü parçaları dizilecek. Et üzerine ızgara izi çıktıktan sonra diğer tarafı döndürülecek. Tavuk göğsü parçaları parlak bir görünüm alıncaya kadar pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com