Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

tereyağlı salçalı makarna

tereyağlı salçalı makarna
Herkesin yiyebileceği, tam ölçüsünde tereyağlı salçalı makarna tarifi, nasıl yapılır
Malzemeleri:
1/2 Paket Makarna (250 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (20 gr.)
2 Yemek Kaşığı Makarna Suyu (sos için)
2 Litre Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tereyağlı salçalı makarna yemeğinde, yarım paket ince uzun düdük makarna kullandım. Paketinin üzerinde yazan, 8-10 dakikada haşlanır notunu dikkate almadım. Kendi damak zevkime göre, makarnayı 17 dakika haşladım ve süzdüm. Makarna tarifim, her damağa hitap eder düşüncesindeyim. Salçalı sos yapımında kullandığım malzeme ölçüleri, yarım paket makarnaya tam ölçüdür. 1 Paket makarna haşlamak isterseniz, verdiğim malzemelerin katlarını kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yaklaşık 30 gr. gelir. 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş domates salçası ise, yaklaşık 20 gr. gelir. Dijital mutfak teraziniz varsa; malzemeleri daha sağlıklı ölçerek, nefis makarnanızı yapmış olursunuz. Kullandığım salça tuzlu olmasına rağmen, makarnaya sosu ilave ettikten sonra; makarnanın tuzu yeterli olmadı. Bu yüzden makarnaya sonradan bir fiske tuz ilave ettim. Umarım, ne demek istediğimi anlatabildim.

Salçalı Sosun Yapılması:
Tavaya tereyağı konulacak ve orta ateşte eritilecek. Üzerine domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden 2 yemek kaşığı makarnanın haşlama suyundan konulacak ve karıştırılacak. Tavanın içine ilave edilen su, buhar olup uçuncaya kadar sos kaynatılacak ve ocak söndürülecek.

tereyağlı salçalı sos

Maharetini Göster:
Tencereye 2 litre su konulacak ve yüksek ısı da kaynatılacak. Tencere kaynamaya başlayınca; 1 tatlı kaşığı tuz ve makarna ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere tekrar kaynamaya başlayınca, ocak ısısı orta ısının bir tık üzerine ayarlanacak. Tencere açık olarak, makarna 17 dakika haşlanacak ve ardından süzülecek. Tencere içinde süzülmüş makarna ve hazırlanan salçalı sos karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com