Kategoriler
Mutfak Bilgileri

soğan suyu nasıl çıkar

soğan suyu nasıl çıkar 1
Evde Soğan Suyu Nasıl Çıkar Tarifi: Sofralarımıza taşıdığımız yemeklerin hazırlanmasında soğanın vazgeçilmez bir yeri vardır. Mutfaklarımızda çoğu zaman soğanı yemek hazırlarken katkı malzeme olarak kullanırız. Ayrıca, doğrudan ana malzeme olarak kullanılarak çorbası, salatası, piyazı, buğulaması, yahnisi, kebabı, tavası, mücveri, dolması, köftesi, ekmeği, böreği ve hatta kek’i dahi yapılmaktadır.

Bunca yemeğin hazırlanmasına katkı sağlayan soğanın bir de suyu çıkarılarak diyet programlarında ve mutfaklarda sos yapımında kullanılır. Bu konunun bizleri ilgilendiren bölümü; mutfaklarımızda ihtiyaç duyduğumuz soğan suyunun pratik olarak nasıl çıkarılacağının paylaşımıdır.

Rendenin püre gözünde soğanın rendelenmesisoğan suyu nasıl çıkar

Soğan püresinin süzgeçte süzülmesisoğan püre

Soğan püresinden ayrışmış soğan suyusoğan suyu

Rende ile Soğan Suyu Nasıl Çıkar?
Soğan suyu çoğu etlerin terbiye edilmesinde hazırlanan soslara katkı malzeme olarak kullanılır. Soğan suyu yerine, soğan püre haline getirilerek kullanılabilir. Fakat, terbiye edilimiş etleri ızgara yaparken, soğan püresi yüksek ısıda yanıp kömür haline geleceğinden etin tat, aroma ve görüntüsünü bozar. Bu nedenle soslarda soğan suyu kullanmak tercih nedenidir. Soğan suyuna ihtiyaç duyduğumuzda, suyu bol olan yazlık soğanları kullanmalıyız. Resimde göründüğü gibi soğan soyulur, rendenin püre yapma gözünde veya ince rendeleme gözenekleri üzerinde rendelenir. Rendelenen soğanın püresi bir süzgeç vasıtası ile süzülür, soğan posasından suyu ayrılır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com