pizza hamuru nasıl yapılır

15 Ekim 2009

Pizza_hamuru_nasil1

Malzemeleri:
5 Su Bardağı Un
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı ‘ tepeli ‘ Aktif Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı ‘ tepeli ‘ Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

Ön Söz:
Bu hamur malzemelerinden yaklaşık 900 gr. ağırlıkta hamur elde edilir. Bu hamur ile tek pizza yapılacaksa; orta kalınlıkta bir pizza yapılır ve 30 cm. çapında tepsi kullanılır.

Ilık su, şeker, maya karıştırılmış ve 10 dakika dinlenmiş

Pizza_hamuru_nasil_yap2

Un, maya yoğurma kabına alınmış, tuz ve zeytinyağı ilave edilmiş

Pizza_hamuru_un_maya3

Hamur yoğurulmuş, tek beze yapılmış ve kap streç ile kapatılmış

Pizza_hamuru_yogurul4

Maharetini Göster:
Bir kase içerisine 1.5 su bardağı ılık su, şeker ve aktif kuru maya konulacak, karıştırılacak. Karışım 10 dakika dinlendirilecek. Hamur yoğurma kabı içerisine 5 su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. 1 tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek.
Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hamur yoğurma yöntemlerine uygun olarak pürüzsüz bir hamur yoğurulacak. Yoğurulan hamur top yapılacak. Hamur yoğurma kabı iç yüzeyi zeytinyağı ile yağlanacak.
Top hamur yüzeyi de yağlanacak ve yoğurma kabı içerisine konulacak. Yoğurma kabı streçle kapatılacak ve ılık bir yere kaldırılacak. Hamur iki katına ulaştığı vakit, gazı alınacak ve tek beze yapılarak kap streçle tekrar kapatılacak dinlenmeye alınacak. Hamuru dilediğiniz vakit kullanabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com

 


36 Comments


  1. bunu öğrendiÄŸim iyi oldun ellerine saÄŸlık canım…

  2. Merhaba,
    hamur hazirlanmissa eger gerisi bence cok daha kolay, yapim asamali olarak gösterdiginiz icin ayrica tesekkürler ve ellerinize saglik diyorum.

    Sevgilerimle.

  3. ellerinize sağlık bütün tarifler için, o kadar çok şey öğrenmiştim ki blogunuzdan şimdi siteye geçmişsiniz hayırlı uğurlu olsun çok şık olmuş

  4. Blog anlayışınızda sadece tarifler değil gerekli ve yararlı bilgiler olması benim için çok değerli. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

  5. bende bu malzemelerle yapiyorum pizza hamurunu,sadece su yerine suyla sütü esit miktarda koyuyorum.
    sevgiler

  6. Ayrıntılı ve resimli tarif harika olmuş:). Bu güzel paylaşım için çok teşekkürler.
    Sevgilerimle…
    aslı

  7. bloguma ızleyıcı olmussunuz hos geldınız her zaman degerlı yorumlarınızı beklerım

  8. Çok güzel düşünülmüş bir site. Ayrıntılar ve resimlerle desteklenmiş olmasına bayıldım.

    sevgiler

  9. ben bu hamuru denerim vallahi ne güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık sevgiler

  10. Güzel ziyaret ve yorumuzunuz için teÅŸekkür ederim…
    Pizzayı bende çok severim, ellerinize saÄŸlık…
    Sevgiler

  11. Bu benim vazgeçemediğim bir tarif,geçen akşamki pizza yine bir seferde kapışıldı.Şahane tariflere ne kadar teşekkür etsem az.

    Sevgiler,

  12. Hamur tarifi gayet guzel bende sutle yoguruyorum.Lutfen
    harcininda nasil dosendigini yazarsaniz ogrenmek isteyenlere daha faydali olur dusuncesindeyim. sevgiler.

  13. süper yanı

  14. prenses_su2001@hotmail.com bana msn arkadaşı lazım

  15. kız vallahi msn filan diye duyarım da hiç kapısından şöyle bir süzüp içerisine bakmadım. naparlar arkadaşlar orda inan bilmiyorum anlatsanıza.

  16. afeteros; lütfen mesaj içeriÄŸini anlamaya çalış, beyhude meÅŸguliyet oluÅŸturma. Mesaj ‘msn’ konusunda toplaşın tanıtım yapacağım demiyor, öyle anladım.

  17. pizza unu mu bugday unu mu ?yksa ikisi aynı sey mı tşk ler

  18. nınınınım’a diyorum ki; evvet buÄŸday unu. Yani, hiç bir özelliÄŸi olmayan açma, poÄŸaça, börek, çörek, ekmek yapılan un.

    ;)

  19. GÜL IŞIK

    vallahi çok güzel :D

  20. harika tarif

  21. ellerinize saglık deneyecegim sonucu tekrar yazarım iyi günler

  22. mükemmel öğretici hamuru yoğurdum bile emeğinize sağlık :) )

  23. öğrenci evi

    gerçekten çok iyi bi anlatım olmuş 4-5 defa denedim ve her seferinde harika sonuçlar aldım bu hamurla yaptığım pizzalar leziz oluyor sayenizde artık pizzalarımı evde kendim yapıyorum

  24. pizza hamurunu denedim. suyla olmasından mı kaynaklandı bilemedim ama sütle yapılana göre daha sert oldu.

  25. SevalL,
    En kestirme yol bildiğin yoldur derler. En doğrusu bildiğin yoldan gitmektir. Bu nedenle tarife uyma, görmemiş kabul et.

  26. bn hamuru ince sewerm ve orta kalınlık yazmışsınız daha büyük tepsi de daha ince yapsam olur mu?

  27. selime,
    çok güzel olur, afiyet olsun.

  28. arkadaslar pizza ustasıyım. terifteki hamur gayet güzel verilmiÅŸ yalnızca tek eksigi var bu tarife göre 1 yumurta beyazı ak ını ekleyebilirsiniz. emin olun pizzanızın hamuru daha yumusak ve daha lezzetli olacak… bazı arkadaslar hamuru süslemeyi yazmıslar.. onun terifi asla olamaz. neden::: insanlar kendi zevklerine göre süsleme yapabilirler.

    örnek:: daire seklinde dogranmıs salam sosis sucuk. rendelenmiÅŸ kaÅŸar peyniri. ve ve ve pizza sosuu… domates salcası tuz sarmısak nane. ve lezzetinize göçre kimyon atarak bi miktar sos elde edebilirsiniz.. umarım yapan arkadaslar bana allah razı olsun usta derler :) ))) hadi afiyet olsun

  29. tesekkür ederim çok güzel oldu gercekten

  30. ÖF NE İYİSİNDEN BAHBAHSEDİYORSUNUZ BE O PİS SEYİ YİYORSUNUZ … :p

  31. mrv eee, sana ne? evet yiyoruz. hem de kapış kapış..

  32. hamuru hazırladım ama çok sert oldu.inşallah kabarır.

  33. esin kız,
    ne kadar sabırsızsın, kabarana kadar bekleyipte öyle yazsaydın bari.

  34. :D :D:D:D:D:D:D:D:D süper çok sağolun ;)

  35. ha ha ha tmm analdık güzlde hepiniz çok salakça yorumalr yapmışsınız çok gerizekalısınız yah :D d..d.d.d.

Yorum yazmak istermisiniz?

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.