Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

kıvırcık salatası

kıvırcık salatası
Soslu Kolay Kıvırcık Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Kök Kıvırcık
4 Adet Taze Soğan
2 Adet Domates
1/4 Demet Maydanoz
1/2 Limon
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Kıvırcıkların sararmış ve bozulmuş yaprakları ayrılacak. Kökleri, 1 cm. uzunlukta kesilecek. İçi su dolu leğen içerisine yapraklar, tek tek konulacak. Kıvırcık yaprakları, tek tek su içerisinde çalkalanarak bir kap içerisine alınacak. Leğen içerisindeki su boşaltılacak. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanacak. Yıkandığından emin olduğumuz kıvırcık yaprakları, süzgeç içerisine alınacak. Soğanlar, temizlenecek ve yıkanacak. Baş kısımları kesildikten sonra, bekletilecek. 1/2 limon, sıkma aleti ile sıkılacak. Maydanoz ayıklanacak, yıkanacak ve  ince kıyılacak. Domatesler yıkanacak, tercihinize göre yarım ay veya küp doğranacak.

Kıvırcık Salata Sosu:
Uygun bir kase içerisine, 1/2 limon suyu, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve bir güzel karıştırılacak. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak, karışım tekrar karıştırılacak.

Maharetini Göster:
Kesme tahtası üzerine suyu süzülmüş kıvırcık yaprakları üst üste konulacak yaprakları beyaz kısımlarından 1 cm. en’i geçmeyecek şekilde kuşbaşı doğranacak. Doğranan parçalar servis kabı içerisine düzgün bir şekilde yayılacak. Taze soğanlarda aynı işlemden geçecek. Doğranmış soğanlar, kıvırcık yaprakları üzerine yayılacak. Kıyılmış maydanozlar, soğanların üzerine yayılacak. Domatesler, yarım ay doğranmışsa resimde görüldüğü gibi salata çevresine dizilecek. Küp doğranmışsa, salata üzerine uygun bir şekilde serpiştirilecek. Salata sosu, yemek servisi öncesi karıştırılarak tatlı kaşığı ile salata üzerine dengeli bir şekilde serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com