Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

damla sakızlı sütlaç

damla sakızlı sütlaç
Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Litre Pastörize Süt (kutu süt)
1 Kahve Fincanı Pirinç (60 gram)
1 Kahve Fincanı Nişasta (25 gram)
1 Su Bardağı Toz Şeker (200 gram)
1 Kahve Fincanı Soğuk Su (nişasta için)
1 Paket Damla Sakızı

Ön Söz:
Özel sütlaç tarifleri dışında standart sütlaç malzemeleri 1 litre süt için; 60 gr. pirinç, 25 gr. buğday ya da mısır nişastası ve 200 gr. toz şeker ölçüsüdür. Bardak, fincan ölçüleri ile alınan malzemeler yaklaşık ölçülerdir. Sütlaçınızı verdiğim ölçülerle yapabilirsiniz. Şayet, büyük ölçekli sütlaç hazırlamak isterseniz, ölçüleri gram olarak almanız sayesinde sütlaçınızın kıvam ve tadında hiç bir şaşma olmayacaktır. Bir paket damla sakızı, 1 litre süt için fazla gelecektir. Sütlaçınıza nohut iriliğinde bir parça damla sakızı kullanmanız gerekli aromayı sağlayacaktır.

Ön Hazırlık:
Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Bir kase içerisinde nişasta ve 1 fincan soğuk su karıştırılacak. Nohut iriliğinde damla sakızı havanda, ya da streç içerisine konularak un ufak hale getirilecek.

Pirinç’in Haşlanması:
Tava içerisine pirinç ve üzerine 1 su bardağı su konulacak, normal ocak ısı ayarında ısıtılacak. Tavadaki su kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük konuma alınacak ve pirinç suyunu çekinceye kadar haşlanacak.

Maharetini Göster:
Tencere’ye süt, haşlanmış pirinç konulacak ve ısıtılacak. Süt kaynamaya başlarken toz şeker ve sulandırılmış nişasta ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere kaynamaya başldıktan sonra ocak ısısı düşük konuma ayarlanacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tencere çırpma teli ile dipten karıştırılarak 5 dakika süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde tencere’ye damla sakızı ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere 1 dakika süre ile tekrar kaynatılacak ve süre bitiminde ocaktan alınacak, kaselere boşaltılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com