Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı kabak bastı

zeytinyağlı kabak bastı
Zeytinyağlı kabak bastı veya dizme tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Sakız Kabağı (500 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Adet Domates (200 gr.)
2 İri Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Tepeleme Tuz
1 Tutam Dereotu veya Maydanoz

Ön Söz:
Kabak yemeklerini sevdiren tarif, zeytinyağlı kabak bastı. Yapımı kolay, lezzeti olay, bir kez olsun deneyin vazgeçemiyeceksiniz. Tarifimi çiğden yaptım ve kısık ateşte susuz, 45 dakikada pişirdim. Tariflerimi denerken mutlaka malzeme ölçülerime uyun. Aynı tarifi ikinci kez yaptığınızda; kendi damak tadınıza göre, malzeme miktarlarında oynama yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı kabak bastı yemeğini ister sıcak, ister ılık ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Kabak iki başından kesilip atılacak. Üzeri tırtıklı bıçak ile kazınacak. Her kabak ortadan enine ikiye bölünecek. Bölünmüş parçalar uzunlamasına kesilecek ve 8 dilim elde edilecek. Dilimlerin yumuşak, çekirdekli kısmı kesilip atılacak. Soğan yarım ay (piyaz) doğranacak. Domates rendelenecek ve sarımsak iri doğranacak. Dereotu veya maydanoz kıyılacak.

sebzeler tencereye çiğden konmuş
sakız kabağı bastı

kabak bastı pişmiş
kabak bastı

Maharetini Göster:
Zeytinyağı hariç bütün malzemeler bir kaba konulacak ve karıştırılacak. Ardından kabak dilimleri resimdeki gibi tencereye dizilecek. Kap içinde kalan bütün malzemeler, kabak dilimleri üzerine yayılacak ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Tencere yüksek ısıda bir kez fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Peşinden ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 45 dakika bitiminde zeytinyağlı kabak bastı servise hazır. Şimdi üzerine dereotu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com