Kategoriler
Dolma Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

zeytinyağlı biber dolması

zeytinyağlı biber dolması 1
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
17 Tane Dolmalık Biber
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
5 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates (kapak için)
1.5 Su Bardağı Pirinç
2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Bir Tutam Taze Nane
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Dolmalık biber yıkanacak, sap kısımları kesilecek ve çekirekleri çıkartılacak. Pirinç ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Nane yıkanacak ve ince kıyılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

İç Harçın Hazırlanması:
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile dolmalık fıstık, soğan, pirinç ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su, kuş üzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, taze nane, limon suyu, şeker, tuz ilave edilecek malzeme karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirilecek ve soğumaya bırakılacak. Eğer, taze nane yerine kuru nane kullanmak isterseniz, en son kullanmanız gerekir. Değilse, iç harcı siyahlaştırır.

zeytinyağlı biber dolması

Maharetini Göster:
Dolma biber ağızlarında bir miktar boşluk bırakılarak doldurulacak ve birer dilim domates parçası ile kapatılacak. Ardından tencereye dizilecek. Üzerine 2 su bardağı kaynar su, 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Yüksek ısıda tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 50 dakika bitiminde zeytinyağlı biber dolması hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com