Kategoriler
Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri

güveçte sebzeli tavuk but

sebzeli tavuk güveç
Güveçte Sebzeli Tavuk But Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Tavuk But
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Patlıcan
2 Adet Sakız Kabağı
2 Adet Patates
2 Adet Kapya Biberi
2 Adet Sivri Biber
4 Diş Sarımsak
200 gr. İstiridye Mantarı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su
Toprak Küveç Kabı

Ön Söz:
Sebzeli tavuk güveci, toprak güveç kullanarak ocak üzerinde pişirdim. Yemekte tavuk budunu derisiz ve kemiksiz kullandım. Bu yemek için istenirse, bir bütün tavuk göğsü kullanılabilir. Tavuk eti derili kullanılırsa, güvece ilave edilecek yağ miktarı azaltılmalıdır ki, yemek yağlı olmasın. Tarifimi denerseniz; memnun olacağınızdan emin olabilirsiniz, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Tavuk butları irice kuşbaşı doğranacak, derisi ve kemikleri kullanılmayacak. Patlıcan alacalı soyulacak, kuşbaşı doğranacak ve tuzlu su içinde bekletilecek. Soğan yemeklik, kapya ve sivri biber halka, patates küp doğranacak, domates rendelenecek. Mantarın sert kök kısmı kesilecek ve irice doğranacak. Sarımsak dişleri soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak.

Güveç Malzemelerin Hazırlanması:
Bir kap içine patlıcanın suyu sıkılarak konulacak. Üzerine doğranmış tavuk budu, kabak, patates, soğan, sarımsak, sivri biber, kapya biberi, mantar, rendelenmiş domates, karabiber, kimyon, pul biber, kekik, tuz konulacak ve malzemeler bir güzel karıştırılacak.

sebzeli tavuk güveç hazırlanmışsebzeli tavuk güveç yapımı

sebzeli tavuk güveç pişmişsebzeli tavuk güveci

Maharetini Göster:
Toprak güveç tabanı, iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yağalanacak. Üzerine karıştırılmış güveç malzemelerin tamamı yayılacak. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı kaynar su ve az tuz ile karıştırılacak güvece ilave edilecek. 3 yemek kaşığı zeytinyağı malzemelerin üzerinde gezdirilecek. Güveç kabı ocak üzerine alınacak ve ısıtılacak. Güveç kaynamaya başladıktan sonra, üzeri alüminyum folyo ile kapatılacak. Peşinden, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde, sebzeli tavuk güveci servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com