Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

tirit tarifi

tirit yemeği
Etli Bayat Ekmek Tirit Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Haşlanmış Kuzu Eti
4 Dilim Bayat Ekmek
2 Su Bardağı Kaynar Et Suyu
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
Karabiber
Tuz

Ön Söz:
Tirit ve papara birbirlerine benzeyen iki yemek. Bu yemeklerin yapımında kullanılan malzeme çeşiti o kadar çok ki; işte tirit yemeği, işte papara yemeği ve şu malzemelerle yapılır deme imkanı yok. Tirit genel olarak et, et suyu, tereyağı, ekmek ve yoğurtla yapılır. Tirit yapımında etin ve ekmeğin her çeşiti kullanılır. Kullanılan etler arasında, büyükbaş, küçükbaş hayvan eti, kaz, ördek, tavuk gibi kümes hayvan etleri (haşlanmış et ve et suyu) kullanılır. Tirit yemek tarifim, yemeğin nasıl yapıldığına dair bir örnektir.

Tirit yemeğinizi damak tadınıza uyan, istediğiniz malzemelerle etli, kıymalı, yumurtalı, salçalı, soğanlı vs. yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bayat ekmek küp şeklinde doğranacak ve fırında hafif pembemsi renk alıncaya kadar kızartılacak. Haşlanmış kuzu eti didilecek ve tereyağı eritilecek.

kemikli et haşlanmıştirit yemeği eti

et didilmiştirit kemikli et

kızartılmış ekmek tabaktabayat ekmek

üzerine yoğurt konmuştirit ekmek yoğurt

 didilmiş et ilave edilmiş servise hazırtirit yemeği 1

Maharetini Göster:
Bir kap içine kızartılmış ekmekler yayılacak. Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandırılmış kaynar et suyu gezdirilecek. Ardından sıra ile sarımsaklı yoğurt gezdirilecek ve didilmiş kuzu eti, ilave edilecek. En son eritilmiş tereyağı gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com