Kategoriler
Sebze Yemekleri

tereyağlı madımak yemeği

tereyağlı madımak yemeği
Tencerede Tereyağlı Madımak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
500 gr. Taze Madımak
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
50 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı İri Bulgur
3.5 Su Bardağı Kaynar Su (700 ml.)
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Çemen
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Ağız tadıyla madımak yemeği yemek isterseniz, tarifim dişinize göre derim. Düdüklüde, tencerede birkaç çeşit madımak yemeği yaptım ve sitede yayınladım. Bu sonuncu tarifimi kendi damak tadıma göre yaptım. Malzeme ölçülerine tam olarak uyarsanız, ağız tadıyle madımak yemeğinizi tatmış olursunuz. Yemeğimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yemekte kimyon ve çekilmiş çemeni istediğiniz miktar kullanabilirsiniz. Elinizin altında çemen yok ise, yeni bahar aynı işi görür.

Ön Hazırlık:
Madımak ayıklanacak, berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak, süzülecek ve avuç içinde sıkılacak. Ardından bıçakla 1 cm. boyutunda doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

doğranmış madımak
doğranmış madımak

madımak yemeği pişmiş servise hazır.
madımak yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden madımak, bulgur, kaynar su, kimyon, çemen, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve tencere kapağı kapatılacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde tereyağlı madımak yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com