Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri

terbiyeli ekşili sulu köfte

terbiyeli ekşili sulu köfte
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Dana Döş Kıyması
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Pirinç (30 gr.)
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Su
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Ekşili sulu köfte, isteğe bağlı olarak sade veya terbiyeli yapılabilir. Ekşili sulu köfte içine köfte iriliğinde doğranmış havuç, patates ilave edilebilir. Bu sebzelerin köfte ile pişme süresi aynıdır. Ağız tadında ekşili sulu köfte yapıp tatmak için; kıymanın dana döş etinden çekilmiş olması, köftesinde kullanılacak pirincin yarı pişmiş olarak haşlanması gerekir. Ekşili sulu köfte yapmak için bu kadarı yeter mi? hayır. Bir de, dört dörtlük ekşili sulu köfte yapımını tarifleyen reçete lazım. İşte reçete, deneyin ve sonucu görün.

Ön Hazırlık:
Bir yemek kaşığı tepelice doldurulmuş pirinç, yıkanacak ve süzülecek. Ardından, bir bardak su içinde, en düşük ısıda 7 dakika haşlanacak ve süzülecek. Soğan rendelenecek ve maydanoz ince doğranacak.

Terbiyesinin Hazırlanması:
Kase içine bir çay bardağı yoğurt, bir yumurta sarısı, yarım limon suyu konulacak ve çırpılacak.

Köftenin Yoğurulması:
Yoğurma kabı içine kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, karabiber, bir tatlı kaşığı silme doldurulmuş tuz konulacak ve bir güzel yoğurulacak. Ardından, haşlanmış pirinç ilave edilecek tekrar yoğurulup, köfte top yapılacak ve 20 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde köfteden parçalar koparılacak, irice misket köfteler yapılacak. Yapılan misketcikler un yayılmış tepsi içine konulacak.

terbiyeli ekşili sulu köfte 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye 4 su bardağı su konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine köfte ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak. Ardından saat’a bakılacak not edilecek. Köfte 30 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencereden bir miktar su alınacak, terbiye’ye ilave edilecek ve karıştırılacak. Terbiye tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika tekrar kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. Tereyağında pul biber hafif kavrulacak ve çorbanın üzerine gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com