Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

güveçte etli nohut

güveçte etli nohut 1
Toprak Güveçte etli nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Kemikli Dana Eti
2 Su Bardağı Kuru Nohut
1 Adet Kuru Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Güveçte veya tencerede etli nohut pişirirken, et önce kavrulur veya bu tarifimde olduğu gibi haşlanır. Bu bir tercih konusudur. Tarifimi deneyecek olanlar iki yöntemden birini seçebilirler.

Ön Hazırlık:
Tencereye 2 su bardağı nohut ve üzerini  kapatacak miktarda soğuk su konulacak. Nohut en az 8 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde nohutun suyu değiştirilecek. Nohut en düşük ısı ayarında 50 dakika haşlanacak ve ardından süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Bilgi Notu:
Nohutu haşlarken nohutun haşlanıp haşlanmadığını şöyle anlayabiliriz. Şekli bozuk olmayan bir kaç nohutu dişlerimiz arasında ezdiğimizde sertlik hissetmiyorsak, nohut tam haşlanmış demektir.

Güveçte Etli Nohut Malzemesigüveçte etli nohut malzemeleri

Et Haşlanmışgüveçte nohut eti

Kemikli Dana Eti’nin Haşlanması:
Tencereye 6 su bardağı soğuk su ve kemikli et konulacak. Malzemeler yüksek ısıda kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı1 konumuna getirilecek. Tencerenin kapağı kapat1lacak. Malzemeler 45 dakika haşlanacak. Haşlanmış et süzgeçten geçirilecek ve haşlama suyu bardakla ölçülecek. Nohut’a su verilirken bu su ile birlikte toplam 6 su bardağı su yemekte kullanılacak.

Malzemeler güvece ilave edilmişgüveçte nohut

güveçte etli nohut pişmişgüveçte etli nohut

Maharetini Göster :
Güveç içine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından nohut, haşlanmış kemikli et, etin suyu ilave edilecek ve yemek suyu 6 su bardağı ölçüsüne tamamlanacak. Peşinden karabiber, kimyon ilave edilecek ve malzemeler karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Güveçteki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, güveç kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 75 dakika bitiminde güveçte etli nohut yemeği hazır. Yemeğin tuz’unu şimdi karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com