Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

tencerede patlıcan kebabı tarifi

patlıcan kebabı
Tencerede Patlıcan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Kuşbaşı Et
3 Adet Patlıcan
2 Adet Domates
1 Adet Soğan
3 Adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Su (kebap için)
3 Su Bardağı Kaynar Su (et için)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Baharat Torbası
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Patlıcan kebabı hazırlandıktan sonra ocak üzerinde tencerede, tepsi veya toprak güveç içinde fırında pişirilir. Et olarak kuzu, ya da dana eti parça veya kuşbaşı olarak kullanılır. Dana eti ile hazırlanan patlıcan kebabının tadına doyum olmaz. Ne var ki, dana eti bütün yemeklerde olduğu gibi biraz geç pişer. İnsanlar yıl içerisinde bir kez olsun, tarifimdeki patlıcan kebabını tatmalıdırlar derim.

Ön Hazırlık:
Domateslerin kabukları soyulacak, kuşbaşı veya elma dilimi doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Sivri biberler iri doğranacak ve kızartma yağı içerisinde hafif kızartılacak. Baharat torbası buradan tarifine uygun olarak hazırlanacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Etin Hazırlanması:
Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve orta ısıda pembeleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ve baharat torbası konulacak, ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. 90 dakika bitiminde et patlıcan kebap yapmaya hazır. Baharat torbası çıkarılıp atılacak ve etin tuz’u karar hale getirilecek.

Patlıcanların Hazırlanması:
Patlıcan soyulacak ve büyüklüğüne göre iri kuşbaşı, ya da halka doğranacak. Doğranmış patlıcanlar 1 yemek kaşığı tuz ve yeterli miktarda soğuk su bulunan bir kap içinde 30 dakika dinlendirilecek. Ardından süzülecek ve sıkılarak bir kap içerisine alınacak. Kızartma yağı içinde kızartılacak.

patlıcan kebabı 1

Maharetini Göster:
Tencere içindeki pişmiş kuşbaşı etin üzerine kızartılmış patlıcan dizilecek. Ardından domates yayılacak ve aralarına sivri biber konulacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik serpiştirilecek ve 1 çay bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde patlıcan kebap servise hazır. Sonrası malum.

Not:
Bu tarif üç kişiliktir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com