Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

tencerede kendi suyunda taze börülce

tencerede kendi suyunda taze börülce
Tencerede Kendi Suyunda Taze Börülce Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
Yarım Kg. Taze Börülce
1 Adet Soğan (150 gr.)
1 Adet Domates (175 gr.)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Silme Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tencerede kendi suyu ile pişirdiğim, zeytinyağlı taze börülce yemeğimi (taze börülce mevsimi geçmeden) mutlaka deneyin. Tarifimde verdiğim malzeme ölçülerinin bu yemekte hiç bir önemi yok. Dilediğiniz miktarda malzeme kullanarak, su kullanmadan zeytinyağlı taze börülce yemeğini yapabilirsiniz. Önemli olan, yemeğinizi benim yöntemimle yapmanız ve yemeği 75 dakikada pişirmenizdir. Bu yemekte, 590 gr. taze börülce kullandım ve tarifime yarım kilo yazdım. Ayrıca soğan ve domatesin ağırlıklarını da yazdım. Bu veriler sadece bilgi içindir. Yemeğinizi bu ölçülere uyarak yaparsanız, benim damak zevkime uyan yemeğinizi yapmış olursunuz.

Ön Hazırlık:
Taze börülce ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Ardından, arzu edilen uzunlukta doğranacak. Domates rendelenecek. Soğan yemeklik doğranacak.

tencerede kendi suyunda taze börülce 1

Maharetini Göster:
Tencere’ye doğranmış börülce, soğan, rendelenmiş domates, bir çay kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Peşinden hazırlanan karışım, tencereye yayılacak. Üzerine altı yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek ve ocağın büyük gözü üzerine konulacak. Tencere normal ısı ayarında bir defa tıkırdatılacak. Ardından kapağı kapatılacak ve ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Peşinden saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam, 75 dakika bitiminde zeytinyağlı taze börülce yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com