Kategoriler
Sebze Yemekleri Tavuk Yemekleri

taze fasulyeli tavuk güveci

taze fasulyeli tavuk güveci 1
Toprak Güveçte Taze Fasulyeli Tavuk Güveci Tarifi
Malzemeleri:
600 gr. Taze Fasulye
5 Adet tavuk İncik (baget)
2 Adet Domates
2 Adet Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Salça
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Tavuk güveci’nin orijinal tarifinde et olarak bütün piliç ya da tavuk kullanılır. Hangisini kullanırsanız kullanın tavuk piliç fark etmez, her ikisi de güveç içine konmazdan önce yağ içinde kızartılır. Kızartma işleminin sonununda tavuğun saldığı su, kızartma yağı ve tavuk bütün olarak güveç içerisine alınır. Tarifim, tavuk incikle hazırlanmıştır. Tavuk güveç yapmak için tavuk but, yarım tavuk, tavuk incik ve hatta kanat dahi kullanılabilir. Tercih size kalmış bir şey.

Ön Hazırlık:
Fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve uygun uzunlukta doğranacak. Soğan soyulacak ve ikiye bölünecek. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Tavuk incikleri temizlenecek, yıkanacak ve süzülecek. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

taze fasulyeli tavuk güveci

Maharetini göster:
Toprak güvece zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine fasulye ilave edilecek ve orta ısıda, kendi suyu ile 15 dakika  kavrulacak. Süre bitiminde fasulye aralarına tavuk incik, soğan dizilecek ve en üste domates yayılacak. 1 tatlı kaşığı tepelice tuz serpilecek. Salça, 1.5 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak ve güvece ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Güveç kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 90 dakika bitiminde taze fasulyeli tavuk güveci servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com