Kategoriler
Mutfak Bilgileri

hazır yufka çeşitleri

hazır baklava ve börek yufkaları
Hazır Yufka Çeşitleri: Baklava çeşitlerini yapmak ve su böreği hazırlamak için yufka açmak, tamamen profesyonellik gerektiren bir uğraşıdır. Öncelikli olarak malzemelerinin hazırlanması, hamurunun yoğurulması ile birlikte yufkaların açılması beceri işidir. Bu nedenledir ki, yufka kullanılarak yapılan tatlı ve börekler her mutfaktan kolaylıkla çıkmaz.

Mahalle yufkacıları üretimlerini sadece, böreklik sac yufka üretimi üzerine sürdürürler. Son zamanlarda ülkemizde hazır yufka üretimi, otomatik makinelerde el değmeden hazırlanarak vakumlu ambalajı içerisinde piyasa sürülmüştür. Öncesinde bu işi yapan sayılı bir kaç firma var iken, bu sayı gün be gün artmaktadır.

Hazır yufka imalatçı firmaları, üç tip hazır yufka üretimi yapmaktadırlar.

1. Baklava yufkası
2. Su böreği yufkası
3. Böreklik sac yufkası

Her üretici firmanın kendilerine özgü yufka imalat metodu ile beraber, ambalajlama tekniği farklı. Hatta ürünlerin raf ömrü ve ebatlanması da farklı. Kimi firmalar yufkaları paketlerken sayı üzerinden, kimileri ise ağırlığı üzerinden yapıyor. Hazır yufkaların imalatcıları farklı olsa da ürünlerinin, mutfaklarımızda büyük bir ihtiyacın boşluğunu doldurduğu bir gerçek. Özellikle kullandığım hazır baklava yufkalarının tatlı yapımında, çok iyi bir şekilde işe yaradıklarını söyleyebilirim. Hazır yufka ürünleri öncesinde büyük marketlerin raflarında bulunurken şimdilerde fırınlarda, mahalle yufkacılarında, market ve mahalle bakkalarında bulmak mümkün.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com