Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

taze börülce yemeği

taze börülce yemeği 1
Donmuş Taze Börülce Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Dondurulmuş Taze Börülce
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Tuz
2.5 Su Bardağı Kaynar su

Ön Söz:
Taze börülcenin bol olduğu yaz mevsiminde, temizleyip derin dondurucuda sakladığım börülcenin yemeğini yaptım. Dondurulmuş börülce, bir farkla aynen zeytinyağlı taze börülce gibi pişirilir. Fark ise, taze börülce dondurucuda saklandığında su kaybeder. Bu yüzden börülcenin yemeğini yaparken suyunu fazlalaştırmak gerekir. Börülce temizledikten sonra şoklama yapmadan doğrudan derin dondurucuda saklanabilir. Yemeği gerçekten nefis oluyor, börülceyi mevsiminde tedarik edip saklamanızı tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Domatesi taze değil, kendi yaptığım (yemeklik) konserve domatesten 4 yemek kaşığı dolusu kullandım. 2.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

taze börülce yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından donmuş börülce, toz şeker, tuz ve 2.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konuma getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 75 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com