Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk saç kavurma

tavuk saç kavurma
Tavuk Sac Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Yarım Kg. Tavuk But Eti
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kavurma Sacı

Ön Söz:
Tavuk sac kavurma, tavuk but veya tavuk göğsü ile yapılır. Sac kavurma yapmak için tavuğun en lezzetli yeri ise, tavuk butunun kalça kısmıdır. Tavuk eti sac üzerinde kavrulması için doğrudan kullanılabileceği gibi, et marine yapılarakta kullanılabilir. Sac kavurma yaparken tavuk eti üzerinde bulunan derinin kullanılması seçime bağlı, isterseniz kullanmazsınız. Kullandığınız takdirde zeytinyağı ölçüsünü azaltmalısınız. Tavuk göğsü kullanılarak yapılan sac kavurmada ise, yağ oranını artırmalısınız.

Ön Hazırlık:
Tavuk butu kuşbaşı doğranacak. Domatesler soyulacak ve küp doğranacak. Soğan iri olarak yemeklik, biberler halka doğranacak.

Maharetini Göster:
Kavurma sacına zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine tavuk eti ilave edilecek ve normal ısıda etin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Ardından sacın orta yerinden yer açılacak, sıra ile soğan, sivri biber, domates ilave edilecek ve  kavrulacak. Kavurma işlemi bittikten sonra; üzerine karabiber, pul biber ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com