Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

taş kadayıf kızartması

taş kadayıf
Ustasından Taş Kadayıf Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
5 Adet Taş Kadayıf
1 Su Bardağı Ilık Süt
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı

Ön Hazırlık:
Taş kadayıf, arap kadayıfı yassı kadayıfın diğer isimleridir. Taş kadayıf tatlısı yapmak için, taş kadayıfın taze olması gerekir. Kenarlarının fazlaca kuru ve kokusu ekşi olmamasına dikkat etmek yerinde olur. Kenarları kuru olan taş kadayıfın kenarları bıçakla kesilip atılacak. Süt el yakmayacak ısıda ılıtılacak. Yumurta çırpılacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Tencere içine 3 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker konulacak ve karıştırılacak. Orta ısıda şerbet kaynadıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Şerbet bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

Maharetini Göster:
5 adet taş kadayıf ılık süt içinde 2 dakika bekletilecek. Ardından önce una, sonra yumurtaya bulanacak ve kızgın yağ içinde kızartılacak. Kızarmış taş kadayıflar tenceredeki şerbet içine yatırılacak. Üzerlerine ısıya dayanıklı tabak kapatılacak ve tencere kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak ve taş kadayıflar tencere içinde soğutulacak. Sonrası malum.

Not:
Buradan yapım aşamalarını görebilirsiniz. Tatlıyı yaparken tatlının iki kat büyüyeceğini hesap ederek şerbet tenceresinin seçimini ona göre yapmalısınız. Kadayıfları süt içinde fazla tutmayınız, parçalanır. Tatlınızın servisinde kaymak, dövülmüş ceviz veya fıstık kulanabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com