Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

taratorlu fasulye piyazı

taratorlu fasulye piyazı
Taratorlu Fasulye Piyazı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Dermason Kuru Fasulye
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Katı Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Limon suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Maydanoz

Tarator Malzemesi:
3 Yemek Kaşığı Haşlanmış Kuru Fasulye
4 Yemek Kaşığı Kuru Fasulye Haşlama Suyu
2 Yemek Kaşığı Tahin
1 İri Diş Sarımsak
Tuz

Ön Söz:
Adına tahinli Antalya piyazı, ya da taratorlu kuru fasulye piyazı deyin; taratorlu fasulye piyazı’nı bir kez olsun yapın ve tadın. Ne çandır fasulyesi, ne tekke fasulyesi ne de iskilip kuru fasulyesi aramayın. Miadı dolmamış, marketten dermoson fasulyesi alın ve piyazınızı yapın, yiyin tadına varın. Bir de, yanına ızgara köfte yapmayı unutmayın emi.

Ön Hazırlık:
Soğan piyaz, domates kuşbaşı doğranacak. Yumurta, en az 12 dakika katı olarak haşlanacak. Maydanoz ince kıyılacak.

Kuru Fasulye’nin Haşlanması :
Kuru fasulye bol su içinde bir gece boyu ıslatılacak. Ardından suyu değiştirilecek ve yumuşayıncaya kadar en düşük ısıda (yaklaşık 50 dakika) haşlanacak ve ocaktan alınacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek, karıştırılacak ve fasulye kendi suyu içinde soğutulacak.

Tarator Sosutarator yapımı

Tarator Sosu Nasıl Yapılır:
Bir kap üzerine konmuş tel süzgeç içinde 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye kaşıkla ezilecek. Üzerine 4 yemek kaşığı kuru fasulye haşlama suyu konulacak ve karıştırılacak. Süzgeç içinde kalan fasulye posası atılacak. Ardından, az tuz ile ezilmiş sarımsak ve 2 yemek kaşığı tahin ilave edilecek ve karıştırılacak.

Piyaz Salatası’nın Yapılması:
Bir kap içine kuşbaşı doğranmış domates, piyaz doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, kara biber, pul biber, limon suyu, tuz konulacak ve karıştırılacak.

taratorlu fasulye piyazı 1

Maharetini Göster:
Salata kabı içine kevgir kepçe ile yeter miktarda haşlanmış kuru fasulye konulacak. Üzerine yeter miktarda tahinli sos gezdirilecek. Ardından fasulyenin üzerine piyaz salatası konulacak, zeytinyağı gezdirilecek ve yumurta dilimleriyle süslenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com