Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri

tam buğday unlu lahmacun

tam bugday unlu lahmacun 1
Tam buğday unlu lahmacun ocak üzeri tavada nasıl yapılır?
Malzemeleri:
150 gr. Dana Kıyması
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Tutam Maydanoz
3 Yemek Kaşığı Soğuk Su
1.5 Çay Kaşığı Tuz

Hamur Malzemesi:
3 Su Bardağı Tam Buğday Unu (300 gr.)
1 Su Bardağı Ilık Su (200 ml.)
1.5 Çay Kaşığı Tuz (6 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme İnstant Kuru Maya

Ön Söz:
Diyet yapanlar veya bizler gibi düşük karbonhidratlı beslenenler için hazırladığımız tam buğday unlu lahmacun tarifimizi güvenle kullanabilirsiniz. Hamur malzemesi ile yarım kilo lahmacun hamuru yoğurulur ve 70 gr. ağırlığında 7 tane beze yapılır. Hamur malzemelerinin katlarını alarak dilediğiniz ölçüde hamur hazırlayabilirsiniz, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan ve domates rendelenecek. Sivri biber, maydanoz ince kıyılacak.

Lahmacun İçinin Hazırlanması:
Bir kap içine kıyma, soğan, domates, sivri biber, domates ve biber salçası, 3 yemek kaşığı içme suyu, karabiber, pul biber, tuz konulacak ve karıştırılacak.

Lahmacun Hamurun Hazırlanması:
Hamur yoğurma kabı içne 3 su bardağı tam buğday unu konulacak ve ortası çukur yapılacak. Çukur içine 1 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı silme kuru maya, 1.5 çay kaşığı tuz konulacak ve ele yapışmayan kıvamda hamur yoğrulacak. Hamur kapatılacak ve iki katına çıkıncaya kadar dinlendirilecek. Ardından hamur tekrar yoğurulacak ve istenilen irilikte beze yapılacak.

lahmacun hazırlanmış
tam bugday unlu lahmacun 2

teflon tavada pişiyor
tam bugday unlu lahmacun 3

Maharetini Göster:
Hazırlanan bezeler yeter miktarda un ile birlikte tava ölçüsüne uygun olarak yufka açılacak. Açılan yufkaların üzerine bir yemek kaşığı dolusu iç harç yayılacak. Ardından ocağın büyük gözü orta ateşin bir tık üzerine ayarlanacak. Teflon tava kapağı kapatılmış olarak ocak üzerinde ısıtılacak. Tava ısındıktan sonra hazırlanan lahmacun hamuru tavaya konulacak ve kapağı kapatılacak. Tam 5 dakika bitiminde lahmacun tavadan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com