Kategoriler
Bulgurlu Yemekler Hamur İşleri Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri

tam buğday unlu kuskus pilavı

kuskus pilavi 1
Tam buğday unlu kuskus pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
160 gr. Tam Buğday Unlu köy Kuskusu (1 su bardağı)
75 gr. Dana Etli Hazır Kavurma
15 gr. Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz (haşlama suyu için)
1 Çay Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Su (1 litre)

Ön Söz:
Ev yapımı kuskusun en doğru pişirilme yönteminin bu tarif olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Evde yaptığınız bulgurlu veya irmikli kuskusu pilav pişirir gibi kendine karar su ile pişirmeyin deriz. Tam buğday unlu kuskus pilavı tarifimiz on numara beş yıldız. Kullandığımız malzeme miktarlarını az bulabilirsiniz, malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz ölçüde kuskus pilavı yapmanız mümkün. Kuskusun haşlama süresi değişmez desek de, kuskusun yapımında kullanılan malzeme miktarları ve kuskusun tane iriliğinin küçük ya da büyüklüğü pişme süresini etkilemektedir. Bu sebeple kuskusun pişip pişmediğini, kuskusu haşlarken tanelerini dişleriniz arasına alarak belirleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuskusun Haşlanması:
Tencereye 5 su bardağı su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Ardından 1 su bardağı kuskus, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek karıştırılacak. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı aralıklı kapatılacak ve ocak ısısı orta ısıya ayarlanacak. Yaklaşık 20 dakika süre ile kuskusun içindeki bulgur yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Haşlanmış kuskus süzülecek ve hazırlanan salçalı kavurma ile karıştırılacak.

kuskus pilavi 2

Maharetini Göster:
Tencereye 15 gr. tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine sıra ile 10 gr. domates salçası, küp doğranmış 75 gr. dana etli hazır kavurma ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine haşlanmış ve süzülmüş kuskus, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com