Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

tahinli çörek

tahinli çörek tarifi

Tahinli Çörek Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Bardağı Tahin
1 Çay bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Aktif Kuru Maya (tepeli)
1 Çay Kaşığı Tuz (tepeli)
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Adet Yumurta Sarısı (üzeri için)
1 Tatlı Kaşığı Susam
1 Yemek Kaşığı Mısır Unu (tepsi için)

Ön Hazırlık:
Maya’nın Hazırlanması: Bir kase içerisine 1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya konulacak, karıştırılacak. Karışım 10 dakika dinlendirilecek. Fırın tepsisi tabanına mısır unu serpiştirilecek. Yumurta sarısı az su ile çırpılacak.

Hamurun Yoğrulması:
Yoğurma kabı içine 3 su bardağı un elenerek konulacak. Un, orta yerinden havuz gibi açılacak. 1 çay kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek. Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek ve pürüzsüz bir hamur yoğurulacak. Yoğurulan hamur top yapılacak, kapatılacak ve ılık bir yere kaldırılacak. Hamur iki katına çıkıncaya kadar dinlendirilecek.

Maharetini Göster:
Hamur 3 eşit parçaya bölünecek ve beze yapılacak. Bezeler 35 veya 40 cm. çapında açılacak. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek ve yayılacak. Ardından 3 yemek kaşığı tahin gezdirilecek ve yayılacak. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirilecek ve rulo yapılacak. Rulo tek yönlü olarak burularak uzatılacak ve gül böreği şeklinde sarılacak. Üzerine bastırılarak tatlı tabağı büyüklüğünde büyütülecek ve fırın tepsisine konulacak. Üzerlerine yumurta sarısı sürülecek, susam  serpilecek. Önceden 180°C derece’ye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 25 dakika pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com