Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

sütlü kadayıf tarifi

sütlü kadayıf tatlısı
Sütlü Kadayıf Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
200 gr. Kadayıf
75 gr. Kahvaltılık Tereyağı
2 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (tepsi için)
Kıyılmış Ceviz İçi (üzeri için)
26 cm.  Tepsi

Ön Söz:
Sütlü kadayıf tatlısı’nın diğer kadayıf tatlılarından tek farkı; şerbetinin su yerine sütle yapılmasıdır. Tarifimde verdiğim malzemelerle beş porsiyon sütlü kadayıf tatlısı yapılır. Alta bulunan resimlerde kadayıfın üzerinde benekler görmektesiniz; görünen benekler tereyağından ileri gelmektedir. Terayağı olarak yayık tereyağı kullandım. Tereyağını eritince ayranı ortaya çıktı ve ayranı tereyağından ayrıştırmak istemedim. Tereyağı olduğu gibi kullandım ve ayran kızarınca tatlı üzerinde benekler oluştu. Bu sebeple, tatlının tat ve lezzetinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Şeker ve süt miktarı 200 ml. lik su bardağı ile ölçülmüştür.

Ön Hazırlık:
Yapışmış veya buruşmuş kadayıf telleri açılacak. Peşinden açılmış kadayıf bıçakla 2 cm. uzunluğunda kesilecek. Tepsi tabanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak.

Sütlü Şerbetin Hazırlanması:
Tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk süt konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra; ocak ısısı düşük ısı konumuna alınacak ve şerbet 5 dakika süre ile kaynatılacak. Ardından ocak söndürülecek.

Sütlü Kadayıf Kızartılmışsütlü kadayıf

Kadayıf’ın Şerbeti Verilmiş

sütlü kadayıf tatlısı 1

Maharetini Göster:
Kesilmiş kadayıf bir kaba konulacak ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilecek. Ardından kadayıf elle ovularak harmanlanacak. Peşinden, kadayıf tabanı yağlanmış fırın tepsisine elle bastırılarak yayılacak. Tepsi önceden, 180°C dereceye ısıtılmış fırının (turbo fırın, alttan ikinci) rafına sürülecek. Kadayıfın üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika süre ile fırında tutulacak. Ardından fırından çıkarılacak ve soğuduktan sonra, sıcak sütlü şerbeti verilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com