Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

susuz zeytinyağlı taze fasulye

susuz zeytinyağlı taze fasulye 1
Tencerede Susuz Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Taze Fasulye (şeker ayşe)
1 Adet İri Soğan (150 gr.)
2 Adet Orta Boy Domates (250 gr.)
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tepeli Toz Şeker
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Su kullanmadan, susuz zeytinyağlı taze fasulye yemeğimi; 1 kilo şeker ayşe fasulyesiyle yaptım. Tarifimde belirttiğim gibi, malzemeleri tamamen çiğden kullandım. Yani, yemekte kullandığım malzemeleri kavurmadım. Soğanı yemeklik doğradım, domatesi rendeledim ve doğradığım fasulyeyi, toz şeker ve tuz ile hepsini bir arada harmanladım. Ardından tencereye yaydım ve üzerine zeytinyağı gezdirdim. Tencereyi tam olarak ısıttıktan sonra, ocağı iyice kıstım ve kısık ateşte yemeği bir saatte pişirdim. Yemeğin lezzeti konusunda methiyeler düzmeye gerek yok, tarifimi deneyin derim.

Ön Hazırlık:
Şeker ayşe fasulyesi ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Peşinden 3-4 cm. boyutunda, ya da istenilen boyutta düz veya verev kesilecek. Domatesler rendelenecek ve soğan yemeklik doğranacak.

malzemeler doğrandışeker ayşe fasulye

susuz zeytinyağlı taze fasulye hazırlandısusuz taze fasulye

susuz zeytinyağlı taze fasulye pişti, servise hazırsusuz zeytinyağlı taze fasulye

Maharetini Göster:
Tencereye şeker ayşe fasulyesi, soğan, domates, bir çay kaşığı tepeli doldurulmuş toz şeker, bir buçuk tatlı kaşığı dolusu tuz konulacak, karıştırılacak ve tencere tabanına yayılacak. Üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı gezdirilecek ve ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak. Tencere, yüksek ısı ayarında bir defa fokurdatılacak. Ardından kapağı kapatılacak ve ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Peşinden saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 60 dakika bitiminde susuz şeker ayşe fasulye yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com