Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Köfte Tarifleri

sucuk köfte tarifi

sucuk köfte
Sucuk Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Dana Döş Eti Kıyması
1 Baş Sarımsak (25 gr)
1 Yemek Kaşığı Toz Kırmızı Biber (12 gr.)
1 Yemek Kaşığı Kimyon (7 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber (1 gr.)
1 Fiske Çemen Tozu veya Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Tuz (10 gr.)
2 Yemek Kaşığı İçme Suyu

Ön Söz:
Sucuk köfte tarifimdeki malzemeler, gerçek sucuk yapımında kullanılan malzemelerin yarım kilo sucuk harcına uygulanmasıdır. Kıymayı ince çektirmez ve hazırladığınız köfte harcını bir gece dolapta bekletip köfte yaparsanız süper olur. Hele de, köfte harcını 24 saat bekletirseniz; köfteleriniz süper ötesi bir şey olur. Sucuk köftesinde tuz ölçüsü çok önemli, onun için köftenin tadına bakıp tuzu az gelmiş diye tuz ilave etmeyin. Yapmanız gereken; 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz, 10 gram ağırlığıdadır ve köfte için yeterlidir. Toz kırmızı biberi acı veya tatlı nasıl isterseniz öyle kullanın. Elinizde karanfil ve tarçın bulunuyorsa (ikisinden) birer çimdik köfte harcına ilave ederseniz, doğru yapmış olursunuz.

İhtiyaç ölçüsünde sucuk köfte hazırlıyor, buzdolabı torbasına koyuyor ve derin dondurucuda saklıyorum. Gerektiği zaman dondurucudan çıkarıyor ve istediğim gibi pişiriyorum.

Ön Hazırlık:
Sarımsak soyulacak ve havanda dövülecek.

sucuk köfteleri aralıklı torbaya koyuyorumsucuk köfte 1

boşlukları kullanarak torbayı katlıyorumdondurucuda köfte

katlanmış sucuk köfte torbalarını derin dondurucuya kaldırıyorumbaharatlı köfte

Maharetini Göster:
Yoğurma kabına kıyma, sarımsak, toz kırmızı biber, kimyon, karabiber, çemen tozu veya yenibahar, tuz, iki yemek kaşığı içme suyu konulacak ve yoğurulacak. Ardından üzeri kapatılacak ve buzdolabına kaldırılacak. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde köfte harcı tekrar yoğurulacak ve köfte şekli verilecek. Hazırlanan köfte mangalda, teflon tavada, elektrikli ızgarada veya döküm tavada istenildiği gibi pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com