Kategoriler
Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri

soslu karnabahar kızartması

karnabahar kızartması
Soslu Karnabahar Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Karnabahar
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Kızartma Yağı

Ön Hazırlık:
Karnabahar ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek.  Gövdeden dal dal, ikili üçlü gruplar halinde gövdeden bıçakla kesilip ayrılacak.

Karnabahar’ın Haşlanması:
Tencereye yeterli miktarda su, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içine karnabahar ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika süre ile karnabahar haşlanacak.  Süre bitiminde süzgeç içine  alınacak ve soğuk sudan geçirilecek.

karnabaharbütün karnabahar

haşlanmış karnabaharkarnabahar haşlama

Karnabahar Kızartma Sosu:
Kaseye 1 adet yumurta kırılacak, 1 su bardağı soğuk sütle çırpılacak.  Ardından karıştırma kabına 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak.  Unun ortası havuz yapılacak. Havuzun ortasına kasedeki karışım azar azar ilave edilecek ve boza kıvamında harç hazırlancak.

Maharetini Göster:
Kızartma tavasına yeterli miktarda sıvı yağı konulacak ve ısıtılacak. Fazla kızgın olmayan yağ içinde karnabahar dalları sosa bulanarak kızartılacak. Karnabaharlar tercihinize göre, sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir. Sonrası malum.

Not:
Burayı tıklayarak çıtır karnabahar kızartması tarifime bakabilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com