Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

soğan kebabı

soğan kebabı 1
Fırında Tepside Soğan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Orta Boy Soğan
300 Gr. Yağlı Dana Kıyması
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Su

Ön Hazırlık:
Soğan kebabı için hazırlanacak köftenin, koyun etinden çekilen kıyma ile yapılması, kebabın gerçek lezzetini ortaya çıkardığı kuvvetle tavsiye edilir. Köftenin hazırlanışında 1/2 kg. dana eti ile 1/2 kg. kuzu kaburga boşluğunu birlikte kıyma makinasında çektirdim. Bu kıymanın 300 gramını soğan kebabı için kullandım.

Yani, köfte için kullanılacak kıymanın yağlı olması gerekiyor.

soğan kebabı köfte harcısoğan kebabı içi

Köftenin Hazırlanması:
Köfte yoğurma kabı içerisine kıyma, nar ekşisi, karabiber, pul biber, tuz konulacak ve karıştırılacak. Karışım bir güzel yoğurulacak ve tuzu karar hale getirilecek. Köfte harçı yoğurulup kıvama geldikten sonra, top yapılacak.

soğan kebabı yapımında kullanılan soğansoğan

soğan kebabı soğan kesimisoğan kebabı 2

Soğanın Hazırlanması:
Soğan resimde görüldüğü gibi, kök ve sap kısımlarından kesilecek. Mümkün olduğunca soğan kabukları gövdeden ayrılmayacak. Soğanlar boylamasına, bıçak yardımıyle ikiye bölünmeden yarılacak.

soğan kebabı hazırlanmışsoğan kebabı tepsi

soğan kebabı pişmişsoğan kebabı

Maharetini Göster:
Köfte harcından bir miktar alınacak ve soğan aralarına doldurulacak. Doldurma işlemi bitmiş soğanlar, tepsi içine dizilecek. Tepsiye 1 çay bardağı su ilave edilecek. Önceden 250°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 60 dakika bitiminde, soğan kebabı servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com