Kategoriler
Mutfak Bilgileri

soğan çeşitleri

soğan çeşitleri
Yemekte Kullanılan Soğan Çeşitleri: Mutfaklarımızda hazırladığımız çeşitli yemek yelpazesinde, soğanın geniş bir kullanım alanı mevcuttur. Doğrudan yemekleri yapıldığı gibi, çoğunlukta yemeklerin tartışmasız, olmazsa olmazıdır.

Mutfaklarımızda, çorbası, salatası, piyazı, buğulaması, yahnisi, kebabı, tavası, mücveri, dolması, köftesi, ekmeği, böreği ve hatta kek’i dahi yapılmaktadır. Bunca yemeğin hazırlanmasına katkı sağlayan soğanın, bir çok çeşiti mevcuttur.

Soğan Çeşitleri
1. Taze soğan:
Yeşil soğan diye tabir ettiğimiz soğan, her çeşit salatalarda veya tek başına kullanılır

2. Arpacık soğan:
Soğan yahnilerinde, kimi etli veya etsiz yemeklerde, zeytinyağlı yemeklerde soğanın kullanıldığı bütün yemek çeşitlerinde kullanılır.

3. Kırmızı Soğan:
Kabuğu mor renkli olan soğan, sofralarımızda en çok çiy olarak tüketilir. Salatalarda ve piyazlarda bolca kullanılır.

4. Yazlık Soğan:
Beyaz kabuklu olan bu soğan çeşiti, bol sulu ve tatlıdır. Daha çok sofralık olarak kullanılan beyaz soğan, salatalarda ve bazı yemeklerde kullanılır. Her çeşit yemek hazırlanmasında kullanılmaz. Örneğin: Dolma içlerinin hazırlanmasında zorunlu olmadıkça, sulu olmasından dolayı kullanılmaz. Mevsimsel bir soğandır, kışlık soğan değildir.

5. Kışlık Soğan:
Yazlık soğan kadar sulu olmayan, yenen iç kabukları sert dokulu soğandır. Bütün yemek çeşitlerinin hazırlanmasında kullanılır. Pazar ve marketlerde en çok gördüğümüz soğan çeşitidir. Ülkemizde de en çok bu soğan yetiştirilir ve tüketilir. Kış mevsimi için bu soğan tercih edilir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com