Kategoriler
Sebze Yemekleri

sırık fasulyesi yemeği

sırık fasulyesi yemeği
Tencerede Çiğden Sırık Fasulyesi Yemeği Tarifi, Nasıl Pişirilir
Malzemeleri:
1/2 Kg. Sırık Fasulyesi
1 Adet Soğan (100 gr.)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet İri Sivri Domates (200 gr.)
1 Çay Kaşığı Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sırık fasulyesi görünüşte çalı fasulyesine benzer ve ondan biraz daha etlidir. Sırık fasulyesi kendi suyu ile pişirilebileceği gibi, su ilave edilerekte pişirilebilir. Diğer taze fasulye çeşitleriyle yapılan yemeklerin tamamı, sırık fasulyesi ile yapılabilir. Tarifimde yarım kilo sırık fasulyesi kullandım ve yemeği çiğden yaptım. Yani, yemek yaparken malzemeleri kavurmadım. Sırık fasulyesi tencerede en düşük (kısık ateşte) ısıda 90 dakikada pişer. Afiyet olsun.

Sırık fasulyesi yemeğinin malzemelerini hazır ettikten sonra, malzemeleri kavurarakta pişirebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Sırık fasulyesi ayıklanacak, yıkanacak ve süzülecek. Ardından, uzunlamasını ikiye bölünecek ve istenilen irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, sivri domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

taze sırık fasulyesi
sırık fasulyesi

malzemeler hazırlanmış ve tencereye yayılmış
tencerede sırık fasulyesi

sırık fasulyesi pişmiş
zeytinyağlı sırık fasulyesi

Maharetini Göster:
Tencere içine doğranmış sırık fasulyesi, soğan, domates, salça, toz şeker, tuz konulacak, karıştırılacak ve tencereye yayılacak. Üzerine 1 su bardağı kaynar su ve 6 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ardından ocağın büyük gözü üzerine konulacak. Tencere normal ısı ayarında bir defa fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Peşinden ocağın düğmesi sol tarafa döndürülecek ve ocak tamamen kısılacak. Tam 90 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com